nederland

Kinderdagverblijf tijdelijk dicht na buitensluiten peuters

Door Shari Deira - 04 april 2014

Kinderdagverblijf Flamingo in Amsterdam-Noord moet volgende week vijf dagen dicht blijven. Reden hiervoor is een filmpje waarop is te zien dat twee huilende peuters minutenlang in de tuin van de crèche zijn buitengesloten.

De GGD zegt na onderzoek er geen vertrouwen in te hebben dat de emotionele veiligheid van de kinderen is gegarandeerd. Het kinderdagverblijf krijgt een week de tijd om de situatie te verbeteren.

Maatregelen

Het filmpje werd gemaakt door een buurtbewoner en ging rond op Facebook. Volgens de buurtbewoner worden kinderen vaker buitengesloten. De GGD eist dat de directie een aantal maatregelen treft en een plan van aanpak opstelt.

Uit onderzoek blijkt dat er onvoldoende beroepskrachten op de groep aanwezig waren toen de huilende kinderen buiten stonden. Bovendien handelen de beroepskrachten niet naar hun eigen pedagogisch beleidsplan.

Non-actief

Eind volgende week voert de GGD een nieuwe controle uit bij het kinderdagverblijf. De directie van Flamingo spreekt van een ernstige en onacceptabele zaak. Twee medewerkers zijn op non-actief gesteld.

De directie heeft excuses aangeboden aan de ouders van de betrokken kinderen. Alle andere ouders worden tijdens een bijeenkomst geïnformeerd en ontvangen een brief.

Bekijk het bewuste filmpje:

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.