nederland

Lichamen bedrijf Uden gevonden in drugslab

Door Mirjam van Zuidam - 29 april 2014

Het schoonmaakbedrijf D.A.C. Carcleaning in Uden waar maandag twee lichamen werden gevonden, blijkt een middelgroot drugslab te zijn. In het bedrijf aan de Nijverheidsstraat zijn chemicaliën gevonden voor de productie van drugs.

Dat heeft de politie dinsdag bekendgemaakt.

Giftige stoffen

Een schouw op de lichamen moet uitwijzen hoe de twee om het leven zijn gekomen. Mogelijk hebben de mannen giftige stoffen ingeademd, maar dit is nog niet bekend.

Van een brand of ontploffing in het pand is geen sprake.  Later deze week zal hier duidelijkheid over komen.

Twee lichamen

De eigenaar van het bedrijf kon maandagochtend zijn eigen pand niet meer in. Nadat hij de deur doorboorde, vond hij het eerste lichaam en schakelde hulpdiensten in. De brandweer vond vervolgens een tweede lichaam.

Mensen die zich in andere ruimtes in het verzamelgebouw aan de Nijverheidsstraat bevonden, zijn door de brandweer geëvacueerd.

Metingen

De brandweer heeft de hele dag metingen verricht in het pand. Maandagmiddag werd een hoogwerker gebruikt om het bedrijfspand ook van bovenaf te kunnen inspecteren.

Een politiehelikopter cirkelde boven het industrieterrein om opnames te maken. Buiten het pand zijn geen giftige stoffen aangetroffen.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.