nederland

Nederlandse vrouwen Panama nog steeds spoorloos

Door Shari Deira - 04 april 2014

De zoekactie naar de vermiste Nederlandse vrouwen Lisanne Froon (22) en Kris Kremers (21) in Panama heeft nog niets opgeleverd. De jonge vrouwen kwamen niet terug nadat zij samen een wandeltocht maakten in Boquete.

De Nederlandse ambassadeur in Panama Wiebe de Boer zegt vrijdag dat de zoekactie nog niets heeft opgeleverd.

Gastgezin

Froon en Kremers vertrokken op 1 april voor een wandeltocht in Boquete in Panama. Ze keerden daarna niet terug bij het gastgezin waar ze logeerden en lieten ook niets horen aan familie of vrienden in Nederland.

De familie van de vrouwen richtte een Facebook-pagina op, om aandacht te vragen voor de vermissing. Het ministerie van Buitenlandse Zaken meldde vrijdag dat er al twee dagen naar Froon en Kremers wordt gezocht in Panama.

Tientallen hulpverleners zijn op zoek naar de Nederlandse vrouwen en er is ook een helikopter ingezet.

In Panama is een grootschalige zoekactie gaande (foto AFP)

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.