nederland

Onderzoek naar mogelijke sporen Nederlandse vrouwen Panama

Door Shari Deira - 13 april 2014

Het Openbaar Ministerie en de politie in Panama onderzoeken of het pakketje dat is gevonden van de vermiste Nederlanders Lisanne Froon en Kris Kremers is. Wat er precies in het pakketje zit is nog onduidelijk.

Diverse media meldden zaterdag dat er pakketje is gevonden met ‘lange blonde of rode haren’. Elmer Quintero, van de burgerbeschermingsorganisatie Sinaproc, zegt dat er een pakketje is gevonden met ingepakt junkfood.

Pad

Reddingswerkers van Sinaproc hebben het pakketje opgehaald en nu zal worden onderzocht of het afkomstig is van de Nederlandse vrouwen. De sporen werden gevonden op zo’n 3 uur afstand van het Pianistapad, dat Froon en Kremers zouden gaan lopen.

Of de jonge vrouwen het pad daadwerkelijk zijn opgegaan blijft onduidelijk. Er zijn reddingswerkers gestuurd naar de plek waar het pakketje is gevonden om verder onderzoek te doen, maar er is niets anders gevonden. Het gebied is moeilijk begaanbaar en er komen nauwelijks toeristen.

Zoekactie

De 22-jarige Lisanne Froon en 21-jarige Kris Kremers zijn sinds 1 april verdwenen in een natuurgebied bij Boquete, een plaats in het westen van Panama. Een grote zoekactie heeft vooralsnog niets opgeleverd.

President Ricardo Martinelli maakte vrijdag bekend dat er in ieder geval tot en met zondag naar de vrouwen wordt gezocht. Ook de grenspolitie is ingezet bij de zoektocht.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.