nederland

Opnieuw schorsing voor een advocaat Moszkowicz

Door Anna Vossers - 16 april 2014

Weer is een Moszkowicz in opspraak. David Moszkowicz, broer van Bram Moszkowicz, mag vanaf 1 mei drie maanden lang niet werken als advocaat.

Dat heeft het Hof van Discipline dinsdag bepaald, schrijven dichtbij.nl en De Telegraaf.

Voorschot

David Moszkowicz werkt in Maastricht voor het familiekantoor. Ook hij blijft in gebreke jegens zijn cliënten, oordeelt het hof.

In november 2012 liet hij cliënten een voorschot van 1.500 euro betalen, maar hij legde niet vast wat hij voor dat geld zou doen. Hij nam ook geen contact meer met hen op.

Toen de cliënten twee maanden later zelf contact met hun raadsman zochten, liet hij hen weten niets voor hen te kunnen betekenen en stuurde hij de dossiers terug.

Moeilijke periode

Moszkowicz verdedigde zichzelf met het argument dat het kantoor ‘een moeilijke periode’ doormaakte door de publieke aandacht voor de tuchtrechtelijke veroordeling van zijn broer Bram Moszkowicz. Die is voor de rest van zijn leven uit de advocatuur gezet.

David Moszkowicz erkende dat hij de organisatie van het bedrijf moet verbeteren, en zei dat hij daarmee bezig is. De 1.500 euro heeft hij inmiddels terugbetaald.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.