nederland

Ouders Froon en Kremers vragen hulp aan ervaringsdeskundige

Door Shari Deira - 22 april 2014

De ouders van de vermiste Lisanne Froon (22) en Kris Kremers (21) hebben de hulp ingeschakeld van Sven Goedbloed. Zijn zus verdween in Costa Rica en Goedbloed vond haar levenloze lichaam terug na een wekenlange zoektocht.

De ouders van de jonge vrouwen willen zo snel mogelijk met Goedbloed overleggen, meldt De Telegraaf dinsdag.

Eiland

De 34-jarige zus van Goedbloed verdween in 1999 samen met een Australische reisgenoot op nog geen 80 kilometer van de plek waar Froon en Kremers zijn vermist.

Samen met zijn vader, de inheemse bevolking, het Rode Kruis en de politie vond Goedbloed het lichaam van de vrouw op een eiland in een rivier. De vrouw was mogelijk door infecties om het leven gekomen. Ook de reisgenoot was overleden.

Hans Kremers zegt tegen de krant dat hij snel met Goedbloed wil overleggen. ‘Het is voor het eerst dat ik over deze vermissing hoor en we willen graag dat hij ons gaat helpen. We zijn nu terug in Nederland, maar zullen zodra er ontwikkelingen zijn, terugkeren naar Panama.’

Contacten

Froon en Kremers worden al sinds 1 april vermist. Goedbloed wil de ouders van de jonge vrouwen gerichte hulp aanbieden. ‘Het zijn nagenoeg dezelfde omstandigheden,’ zegt Goedbloed.

‘De overlevingskansen zijn beperkt, maar als je samenwerkt met de autoriteiten, druk blijft uitoefenen en contacten legt met lokale indianenstammen, dan is er kans dat je iets vindt.’

De ouders van de vrouwen hebben een brief verspreid onder de lokale bevolking. Daarin roepen zij de Panamezen op te blijven zoeken naar Froon en Kremers. Ook danken zij iedereen voor ‘de warmte en steun’ die zij hebben gekregen van de bevolking van Panama.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.