nederland

Ouders vermiste vrouwen Panama schrijven brief aan Boquete

Door Tom Reijner - 20 april 2014

De ouders van de verdwenen Nederlandse vrouwen Lisanne Froon (22) en Kris Kremers (21) hebben een brief verspreid onder de bevolking van het stadje Boquete in Panama. Daarin roepen ze op toch vooral door te blijven zoeken naar hun dochters.

‘We kunnen niet iedereen persoonlijk bedanken, maar hierbij spreken we onze diepste waardering uit voor de warmte en steun die we hebben gekregen van de bevolking van Boquete,’ schrijven de ouders. Dat meldt RTL Nieuws zondag.

Hulp

De ouders zijn van plan om tijdelijk terug te keren naar Nederland, om daarna weer naar Panama af te reizen. In de brief zeggen zij dat zij voor hun vertrek hebben geregeld dat de zoektocht, ondanks hun afwezigheid in het Midden-Amerikaanse land, wordt voortgezet.

Ook schrijven de ouders dat financiële hulp wenselijk is. Zo kan de ingehuurde privédetective aan het werk en blijft de zaak voortdurend onder de aandacht.

Wandeling

De vrouwen zijn nu al sinds 1 april vermist, nadat zij op die dag vanuit Boquete vertrokken voor een wandeling in het uitgestrekte natuurgebied. Sindsdien ontbreekt elk spoor van de twee twintigers.

Het gebied rond Boquete is intussen uitgekamd, maar de uitgebreide zoekactie leverde tot dusver geen concrete aanwijzingen op. De Panamese autoriteiten hebben daarom besloten de zoektocht minder intensief te laten verlopen.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.