nederland

Overboord geslagen man niet gevonden na grote zoektocht

Door Anna Vossers - 19 april 2014

De Koninklijke Nederlandse Reddings Maatschappij (KNRM) en de Kustwacht hebben zaterdag met man en macht aan gezocht naar een visser die zaterdagochtend hoogstwaarschijnlijk overboord is geslagen. Onder meer tien reddingsboten, een vliegtuig en twee helikopters zochten in de Waddenzee en Noordzee naar de man.

De zoektocht werd zaterdagmiddag beëindigd zonder dat de drenkeling werd gevonden. De kans dat hij nog leeft is miniem.

De man is voor het laatst gezien om 5.00 uur vanochtend, toen zijn boot ergens tussen Terschelling en Vlieland was. Om 8.00 uur merkte de rest van de bemanning van de boot waarop hij zat, dat hij niet meer aan boord was.

Koud

Wanneer de man in de zee terecht is gekomen, is volstrekt onduidelijk. Snelheid in deze zoektocht was belangrijk, omdat hij volgens de andere vissers geen reddingsvest of beschermende kleding droeg. Het water is er nog ijskoud: de temperatuur is nog geen tien graden Celcius.

Een deel van de reddingsboten zocht op de Noordzee, de andere reddingsschepen zochten op de Waddenzee. Op de stranden van Vlieland en Terschelling hielpen trucks mee met zoeken.

Een woordvoerder van de KNRM zei dat reddingswerkers ‘alle zeilen bijzetten’ om de visser te vinden.

 

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.