nederland

Overvallers supermarkt bedreigden caissières met mitrailleur

Door Servaas van der Laan - 07 april 2014

De politie is op zoek naar twee mannen die zwaar bewapend een Jumbo-filiaal in het Brabantse Oosterhout hebben overvallen. Tijdens de overval worden caissières onder schot gehouden met een machinegeweer.

Beelden van de overval werden maandagavond getoond in het opsporingsprogramma Bureau Brabant.

Hamer

Op vrijdagavond 17 januari komt het tweetal rond 20.45 uur aanrijden op een scooter. Eén van de mannen draagt een blauw-paarse tas waarin een hamer verstopt zit.

Als de overvallers de winkel binnenstormen, schiet één van hen direct in het plafond. Bij de kassa’s richt één van de mannen een mitrailleur op twee caissières terwijl de ander zich bezig houdt met het legen van de kassa’s. De mannen bedreigen het personeel niet alleen met het machinegeweer, maar ook met een pistool en een hamer.

Vlucht

Als de kassa’s geleegd zijn, gaan de mannen er weer vandoor op hun scooter. Getuigen hebben het tweetal in omliggende straten zien rijden met een grote Jumbo boodschappentas. In de Piet Mondriaanstraat zijn ze voor het laatst gezien.

De politie heeft diverse kledingstukken aangetroffen die de overvallers hebben geloosd. De lijst met kledingstukken is op de site van Bureau Brabant te zien. Naast de kledingstukken vraagt de politie of iemand de kassalades heeft gezien of gevonden. Ook beveiligingsbeelden van de overval zijn op de website geplaatst.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.