nederland

Politie arresteert vrouw (55) voor bosbrand Breda

Door Shari Deira - 18 april 2014

De politie heeft een vrouw uit Breda aangehouden die in verband wordt gebracht met de brand in het Mastbos. De 55-jarige vrouw wordt verdacht van brandstichting.

Donderdag werd het Mastbos getroffen door een zeer grote brand. Na tips hield de politie in de nacht van donderdag op vrijdag de vrouw aan.

Gevangenen

Door de brand moesten 57 gevangenen van jeugdgevangenis Den Hey-Acker worden geëvacueerd. De instelling ligt in de buurt van de plek waar de brand woedde. Ook een daklozenopvang in de buurt moest worden ontruimd.

Door de vlammen zijn ongeveer 6 tot 8 hectare bos verwoest, meldt de gemeente Breda. Het Mastbos is zo’n 570 hectare groot. Het gebied blijft vanwege het nablussen tot zeker eind van de dag afgezet.

Brand meester

De brand is inmiddels onder controle maar het sein brand meester is nog niet gegeven, meldt Omroep Brabant. ‘De kans bestaat dat het vuur door de wind nog oplaait,’ zegt een woordvoerder van de brandweer.

Burgemeester Peter van der Velden van Breda bedankt alle hulpverleners voor hun inzet. ‘Daardoor is grotere schade aan de natuur voorkomen en de veiligheid van omwonenden gewaarborgd.’

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.