nederland

Politie staat klaar om te helpen bij zoektocht Froon en Kremers

Door Shari Deira - 11 april 2014

De politie Midden-Nederland heeft rechercheurs, speurhonden en specialisten op het gebied van vermissing klaar staan om eventueel naar Panama te sturen. Zij kunnen meehelpen in de zoektocht naar de Nederlandse vrouwen Kris Kremers en Lisanne Froon.

Politiechef Alexi Vega van Boquete heeft volgens De Telegraaf aangegeven ‘hulp van Nederlanders welkom te heten’, maar de Panamese politie is ook goed in staat om deze zaak zelf af te handelen.

Vliegtuig

De leider van het onderzoek in Panama heeft donderdagavond overlegd met de onderzoeksleider van het coldcaseteam Midden-Nederland. ‘Zodra er een verzoek van de Panamezen ligt, stappen onze manschappen op het vliegtuig,’ zegt een woordvoerder.

In Nederland worden al computers van familieleden van de vrouwen onderzocht en met hulp van providers kijkt de politie naar telefoongegevens van de mobiele telefoons van Froon (22) en Kremers (21).

Misdrijf

Bronnen binnen de politie van Panama geven toe dat alle plekken zijn doorzocht waar de jonge vrouwen zouden kunnen zijn gevallen of verdwaald. De kans is dus groot dat het gaat om een misdrijf.

‘De politie had zich van het begin af aan moeten realiseren dat het ernstiger kan zijn, vooral omdat de meisjes helemaal niet van plan waren om een heel stuk te gaan hiken,’ zegt Ingrid Lommers, de Nederlandse directeur van de taalschool die Kremers en Froon bezochten.

‘Ik denk dat het heel groot aangepakt moet worden en niet alleen naar Boquete moet worden gekeken, maar ook naar plaatsen als Panama City of zelfs Costa Rica.’

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.