nederland

Tientallen arrestaties bij Koningsnacht in grote steden

Door Shari Deira - 26 april 2014

Koningsnacht is in de meeste grote steden gemoedelijk verlopen, maar toch zijn er ook dit jaar arrestaties verricht. Dat was in de meeste gevallen voor kleine vergrijpen. Er waren geen grote incidenten.

In Den Haag arresteerde de politie 38 mensen voor kleine vechtpartijen, openbare dronkenschap en het bezit van vals geld.

Artiesten

Zo’n 175.000 Nederlanders kwamen naar het Life I Live-festival, de opvolger van de KoninginneNach, in Den Haag. Er waren negen podia in het centrum van de stad en er traden tientallen bands en artiesten op.

Het werd pas laat druk in de stad. De Grote Markt en het Noordeinde zijn tijdelijk afgesloten geweest vanwege de grote toestroom van feestvierders.

Beheersbaar

Ook in Utrecht was het met tien arrestaties relatief rustig. Mensen werden opgepakt voor openbare dronkenschap en vechtpartijen. ‘Het is rustig, veilig en beheersbaar verlopen,’ zegt een politiewoordvoerder.

De ambulance is 25 keer uitgerukt, en sommige gewonden zijn naar het ziekenhuis gebracht. Na middernacht was het zo druk in de stad dat de politie geen feestvierders meer toeliet.  Cijfers van de politie in Amsterdam zijn nog niet bekend.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.