nederland

Twee tieners melden zich voor straatroof op jongen (12)

Door Shari Deira - 11 april 2014

Twee jongens van veertien en zestien jaar hebben zich gemeld bij de politie in Amsterdam. De jongens uit Amsterdam en Zaandam hebben zich schuldig gemaakt aan een straatroof op een twaalfjarige jongen.

Ze meldden zich nadat er in opsporingsprogramma Bureau 020 aandacht werd besteed aan de zaak. De jongeren waren op camerabeelden te zien.

Telefoon

In maart werd het slachtoffer beroofd van zijn telefoon en zijn jas toen hij met vrienden de kermis in het Westerpark bezocht. Bij het voetbalveld wordt de jongen aangesproken door de twee andere jongens.

Zij eisen de jas en telefoon van de jongen en zeggen anders hun pistool te zullen gebruik. Het jonge slachtoffer schrikt en geeft zijn spullen af. Daarna wordt hij gedwongen mee te lopen naar het busstation, en daar wordt hij achtergelaten.

Op camerabeelden is te zien dat de jongens zeer tevreden zijn met hun buit, meldt AT5. Ze lachten naar elkaar en gaven elkaar een ‘boks’.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.