nederland

‘Tweede dader overval Deurne vierde vakantie in Nederland’

Door Tom Reijner - 03 april 2014

De 29-jarige overvaller van Marokkaanse afkomst, die vrijdag bij de overval op juwelier Goldies in Deurne werd gedood, was niet illegaal in Nederland. Hij had een Italiaanse verblijfsvergunning en verbleef in Turijn.

De man was voor enkele weken op vakantie in Nederland op uitnodiging van een vriend in Nederland, zegt Mohamed Bouassria donderdag in het Eindhovens Dagblad.

Overschot

Het voormalige GroenLinks-raadslid in Eindhoven regelde de afgelopen dagen de zaken voor de familie van de gedode overvaller.

Het stoffelijk overschot van de Marokkaan wordt vermoedelijk later vandaag vrijgegeven en naar Marokko gebracht.

Bevestiging

Uit onderzoek van het Openbaar Ministerie (OM) bleek dinsdag al dat de man tijdelijk in Nederland verbleef en niet in andere Nederlandse rechtssystemen voorkomt.

De identiteit van de tweede overvaller stond zo goed als vast, maar de onderzoekers wilden eerst een bevestiging van de familie afwachten.

Begraven

Eerder maakte het OM al de identiteit bekend van de andere overvaller, een twintigjarige man uit Eindhoven, van Marokkaanse komaf. Hij is maandag begraven in Marokko. De twintigjarige met een Marokkaanse achtergrond kwam in het verleden verschillende keren met justitie in aanraking.

Het onderzoek naar de overval in juwelierszaak Goldies is nog steeds in volle gang. Het juweliersechtpaar is nog steeds aangemerkt als verdachte, maar mag het onderzoek in vrijheid afwachten.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.