nederland

Tweede overvaller juwelier Deurne komt uit Marokko

Door Shari Deira - 01 april 2014

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft dinsdagavond de identiteit bekendgemaakt van de tweede overvaller van de juwelier Goldies in Deurne. Het gaat om een 29-jarige man uit Marokko.

Uit onderzoek blijkt dat de man tijdelijk in Nederland verbleef en niet in andere Nederlandse rechtssystemen voorkomt, meldt het OM.

Nabestaanden

Het is nog onduidelijk waarom de man in Nederland verbleef. Nabestaanden van de overvaller zijn op de hoogte gesteld van het overlijden.

Eerder maakte het OM al de identiteit bekend van de andere overvaller. Dat was een twintigjarige man uit Eindhoven, van Marokkaanse komaf. Hij is maandag begraven in Marokko.

Het OM meldde eerder al dat de identiteit van de tweede overvaller ook zo goed als vaststond, maar de onderzoekers wachtten een bevestiging van de familie af. De afgelopen dagen, de overval was vrijdag, had niemand zich gemeld.

Onderzoek

Verder laat het OM weten dat het onderzoek in deze spraakmakende zaak nog steeds in volle gang is. Het juweliersechtpaar is nog steeds aangemerkt als verdachte, maar mag het onderzoek in vrijheid afwachten.

Naar aanleiding van deze zaak zei het Landelijk Beraad Marokkanen dinsdag dat veel Marokkaanse ouders niet zijn opgewassen tegen hun kinderen. ‘Het is al vijf over twaalf. We zien het gruwelijk mis gaan in de samenleving zolang de werkelijke problemen niet worden benoemd,’ zegt woordvoerder Brahim Bourzik.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.