nederland

Verdacht pakketje rechtbank Groningen geen explosief

Door Tom Reijner - 15 april 2014

Het verdachte pakketje dat dinsdagochtend werd aangetroffen bij de rechtbank in Groningen blijkt geen explosief materiaal te bevatten. Wat er dan wel in zit, wil de politie niet zeggen.

Dat het pakketje geen gevaar voor de omgeving oplevert, blijkt uit onderzoek van de Explosieven Opruimingsdienst Defensie. De politie heeft nog geen verdachte in het vizier, zegt een politiewoordvoerder.

Er is vermoedelijk geen verband met een van de rechtszaken die voor dinsdag op de agenda stonden.

Vuilniswagen

De rechtbank is rond 15.00 uur weer vrijgegeven voor het personeel. De medewerkers mogen het gebouw weer in om hun bezittingen op te halen, hun fiets te pakken of hun auto op te halen uit de garage onder het gebouw.

Alle zittingen voor de rest van de dag zijn afgelast. Omdat de politie nog bezig is met opruimwerkzaamheden, blijft de Nieuwe Boteringestraat voorlopig nog afgezet. Ook de bewoners van de ontruimde woningen mogen hun huis nog niet in.

Verdacht

Aan de achterzijde van de rechtbank in Groningen werd dinsdag een verdacht pakketje gevonden, nadat een bommelding was binnengekomen.

De rechtbank werd daarop even voor 10.30 uur ontruimd. Ongeveer driehonderd aanwezigen moesten het gebouw verlaten. Hoe de melding precies is gedaan, is onduidelijk.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.