nederland

Voormalig ABN AMRO-topman Schmittmann doodde vrouw en dochter

Door Servaas van der Laan - 07 april 2014

Oud-ABN AMRO-topman Jan Peter Schmittmann (57) heeft zaterdag zijn 57-jarige echtgenote en 22-jarige dochter om het leven gebracht om daarna de hand aan zichzelf te slaan. Schmittmann leed aan een ernstige depressie.

In de villa aan het Larense Hoog Hoefloo is een afscheidsbrief aangetroffen, maakte de politie maandag bekend.

Depressie

De familie wist dat de oud-bankier een ‘ernstige depressie’ had, maar kan niet bevatten dat Schmittmann in staat was om zijn eigen gezin en zichzelf om het leven te brengen, is te lezen in een verklaring die de familie naar buiten bracht.

‘We zijn diep geschokt en verslagen door dit onvoorstelbare nieuws. Onze eerste zorg is nu de ondersteuning van de andere dochter van het gezin bij het verwerken van dit onbeschrijflijke verdriet,’ meldt de verklaring.

Andere dochter

Schmittmann had nog een dochter van vijfentwintig jaar maar zij was zaterdagmorgen niet thuis. De vader zou kort voor zijn daad nog een sms’je aan een vriend hebben gestuurd, waarin hij vroeg om zorg voor zijn oudste dochter.

De politie vond de drie lichamen in de villa, nadat een bekende alarm had geslagen. Forensisch rechercheurs zochten de hele dag naar sporen en hebben familie en vrienden gehoord.

Sectie

Zondag is sectie op de drie lichamen verricht, om uit te sluiten dat zij op een andere manier om het leven zijn gekomen.

‘Uit respect naar de familie’ wil de politie niets zeggen over de manier waarop Schmittmann zijn gezin om het leven heeft gebracht.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.