nederland

Vrieskou in aantocht, daarna warm en zonnig Pasen

Door Tom Reijner - 15 april 2014

Met Pasen kan het soms heel koud zijn en zelfs sneeuwen, maar dit jaar beloven de feestdagen aangenaam en met veel zonneschijn te verlopen. Voor het zover is, komt het de komende nacht op verschillende plekken nog tot vorst.

Dat meldt weeronline.nl dinsdag.

Fruittelers

Vannacht zal het helder zijn, waardoor het stevig af kan koelen. In het binnenland daalt de temperatuur tot rond of net onder het vriespunt, in het oosten wellicht 3 graden onder nul.

Dat betekent dat met name fruittelers zich zorgen maken en maatregelen treffen om hun gewassen tegen de lage temperaturen te beschermen.

Ook in tuintjes kunnen mensen hun vorstgevoelige planten beter binnenhalen of bedekken met een deken. Woensdag overdag is er veel zon en blijft het droog.

Droge lucht

Aan het einde van de week zal de temperatuur tijdelijk dalen naar een graad of tien, om vervolgens in het weekeinde rap op te lopen. Met een oostenwind wordt droge lucht aangevoerd.

De zon schijnt volop, al is er wel kans op een lichte bui. De temperaturen liggen op zondag rond 18 á 19 graden. Maandag wordt het nog een graadje warmer. De Paasbrunch kan dus buiten worden genuttigd.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.