nederland

‘Zus overvaller geeft informatie derde en vierde dader Deurne’

Door Shari Deira - 15 april 2014

De zus van de jongste overvaller van juwelier Goldies in Deurne heeft de politie informatie gegeven over een mogelijke derde en vierde overvaller. Ze trekt haar conclusie op basis van informatie die ze na de overval heeft verzameld.

Advocaat Peter Plasman, die de nabestaanden van Abdel H. (20) bijstaat, zei dat maandagavond bij RTL Late Night. De zus van H. is ervan overtuigd dat de twee ook betrokken waren bij de overval.

Beschermen

Plasman is niet bang om zijn cliënt in gevaar te brengen, en ook zijzelf is niet bang voor represailles. Ze is verhoord en ze denkt dat het feit dat ze dit open en bloot vertelt haar wel zal beschermen, zegt Plasman.

‘Ze is ervan overtuigd dat haar broertje niet de regisseur is van de overval.’ De zus heeft tot 04.00 uur ’s nachts op het politiebureau gezeten, de dag voor de begrafenis van H. om een verklaring af te geven.

‘Ze heeft de betrokken personen op naam aangewezen, ze had niet alle details, maar wel zo dat er uit te rechercheren was wie het waren.’

Dossier

Het staat voor Plasman nog niet vast dat er sprake was van noodweer bij de overval op juwelier Goldies. Bij noodweer is alleen een verklaring van het juweliersechtpaar niet voldoende. ‘Dan gaat de rechter op zoek naar verankering in het dossier die het verhaal van verdachte ondersteunen.’

Advocaat Jan-Hein Kuijpers vertelde zondag hoe het juweliersechtpaar de dag van de overval beleefd. Zijn cliënten hopen daarmee rust te creëren. Bénédicte Ficq, die de nabestaanden van de tweede overvaller bijstaat, vindt het verhaal van Kuijpers eenzijdig.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.