nederland

Zwervende visser verdween niet in zee maar verstopte zich

Door Tom Reijner - 20 april 2014

De visser, naar wie zaterdag uitgebreid is gezocht op de Waddenzee, is niet overboord geslagen. Hij had zich verstopt op het schip, is vervolgens in de haven van Harlingen van boord gegaan en richting België vertrokken.

Dat meldt de politie in Friesland. De man is nog niet getraceerd. Het is onduidelijk waarom de 35-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats zich op deze manier gedroeg.

Koud

De bemanning van de boot dacht gisteren dat de visser ongemerkt overboord was geslagen en sloeg alarm toen zij rond 08.00 uur aankwamen in Harlingen. Hij werd voor het laatst gezien rond 05.00 uur tussen Vlieland en Terschelling.

Die middag staakten reddingswerkers de zoekactie naar de visser, omdat werd aangenomen dat de man niet meer in leven zou zijn. Het zeewater is met zo’n 10 graden nog altijd erg koud. Ook droeg hij volgens andere vissers geen reddingsvest of beschermende kleding.

Onder meer tien reddingsboten, twee helikopters, een bergingsschip en een Kustwachtvliegtuig waren ingezet bij de uitgebreide zoekactie.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.