nederland

‘Bonnie en Clyde’ na drie maanden uitgeleverd aan Nederland

Door Tomasz Blom - 26 mei 2014

Duitsland heeft het duo Antonio Marcus van der P. en Enise B., bekend als de ‘Nederlandse Bonnie en Clyde’, aan Nederland uitgeleverd. De twee werden op 26 februari gearresteerd in het Duitse Schwerte na een dagenlange klopjacht door de politie.

Het tweetal liet een spoor van geweld achter in Echten, Meppel, Lage Mierde en Enschede. Het Openbaar Ministerie (OM) maakte maandag bekend ‘dat het verdachte duo is aangekomen in Nederland’.

Rechter

Omdat Van der P. en B. niet wilden meewerken aan hun uitlevering, liep deze drie maanden vertraging op. Vorige week bepaalde een Duitse rechter dat het duo kon worden uitgeleverd.

Een woordvoerder van het OM wilde verder niet zeggen waar het tweetal vastzit. Woensdag worden ze aan de rechter-commissaris in Assen voorgeleid.

Geweld

Het zeer gewelddadige optreden van Van der P. en B. in februari was de aanleiding voor justitie om toentertijd de namen en foto’s van het duo openbaar te maken. Het tweetal wordt onder meer verdacht van mishandeling, geweldpleging, autodiefstallen en gijzeling van een gezin.

Ook zou het duo een kampeerder op een naturistencamping hebben neergeschoten. Na een tip van de lokale bevolking werden de twee zonder veel problemen aangehouden in een hotel in het Duitse Schwerte bij Dortmund in de buurt.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.