nederland

Brutale dief rooft collectebus leeg in politiebureau

Door Tomasz Blom - 01 mei 2014

Een dief met bijzonder veel lef heeft woensdagnacht een collectebus voor de Dierenambulance Amsterdam leeggeroofd in de wachtruimte van een politiebureau in Amsterdam-Zuid. Agenten in een naburige ruimte konden alles volgen en arresteerden de man.

Dat meldt de politie donderdag op haar website.

Camera’s

De 24-jarige gauwdief bevond zich vannacht rond 4.00 uur voor korte tijd alleen in de wachtruimte van het politiebureau. De man had niet door dat er twee camera’s in de ruimte hingen.

Agenten zagen in een andere kamer op monitoren de man het busje vernielen. Zodra de dief het geld in zijn zak stak, sloegen de politiemannen de man in de boeien. Een politiewoordvoerder zegt tegen elsevier.nl dat de dief nog altijd vastzit.

Het geld gaat alsnog naar de Dierenambulance.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.