nederland

Burgemeester Tilburg zwakt verbod kleding motorclubs af

Door Shari Deira - 06 mei 2014

De gemeente Tilburg beperkt het verbod voor het dragen van motorjacks, met logo’s van motorclubs als Satudarah. Het dragen van de jassen wordt alleen nog verboden tussen 22.00 en 06.00 uur en tijdens evenementen.

Burgemeester Peter Noordanus (PvdA) van de stad heeft dat dinsdag afgesproken tijdens een gesprek met leiders van de motorclubs No Surrender en Satudarah.

Incidenten

Noordanus wil met het verbod het aantal geweldsincidenten terugdringen waarbij leden van motorclubs zijn betrokken. Eerder wilde hij het dragen van de kleding helemaal verbieden. In september gaan de partijen weer met elkaar in gesprek.

De leiders van de clubs hebben tijdens het gesprek aangegeven ‘dat zij ook zelf hun verantwoordelijkheid nemen in geval van incidenten waarbij hun leden betrokken zijn’, laat de gemeente weten.

Positief

Satudarah-voorman Santerra Manuhutu zegt tegen Omroep Brabant dat hij tevreden is over de afspraken. ‘Er ligt nu een basis om verder te bouwen. Ik ben tegen de verwachtingen in best positief.’

Tot het gesprek in september zal Satudarah eraan werken om ‘de soms negatieve beeldvorming over onze club te onderdrukken’. ‘Dat betekent dat wij bijvoorbeeld zelf ingrijpen als individuele leden zich in het centrum misdragen.’

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.