nederland

Crimineel Gwenette Martha slachtoffer liquidatie Amstelveen

Door Tomasz Blom - 23 mei 2014

De veertigjarige beroepscrimineel Gwenette Martha is donderdag in Amstelveen geliquideerd. Martha werd rond 22.00 uur neergeschoten op de Amsterdamseweg en overleed ter plekke.

Dat heeft de politie vrijdag bevestigd.

Lichtflitsen

De politie is op zoek naar drie of meer daders, die zijn weggereden in een zwarte BMW. Volgens getuigen zou er tien tot vijftien maal op Martha zijn geschoten door mannen met bivakmutsen. ‘Ik hoorde schoten, en op een gegeven moment waren het gewoon lichtflitsen.’

Kort na het incident werd in Diemen een brandende auto gevonden. Mogelijk zijn de verdachten op die plek overgestapt in een andere voertuig. De politie zoekt nog naar meer getuigen van de schietpartij.

Zware jongen

Martha werd gezien als een van de ‘zware jongens’ van het Amsterdamse drugsmilieu. Eind vorig jaar ‘overleefde’ hij een eerdere liquidatiepoging, toen het wapen van zijn belager weigerde.

In 2008 ontsnapte Martha uit de gevangenis in Heerhugowaard, waar hij vastzat voor drugshandel, mishandeling en valsheid in geschrifte. Na een jaar werd de crimineel in Antwerpen gearresteerd.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.