nederland

‘Drie Nederlanders ontvoerd tijdens bezoek aan Nigeria’

Door Shari Deira - 05 mei 2014

Zwaarbewapende militanten zouden drie Nederlanders, twee mannen en een vrouw, hebben ontvoerd in de plaats Letugbene, in het zuiden van het land. Ook twee Nigerianen werden meegenomen.

De Nederlanders waren zondag onderweg naar een plaatselijk ziekenhuis toen zij werden gekidnapt, meldt de website Sahara Reporters. Het ministerie van Buitenlandse Zaken kan de ontvoering niet bevestigen.

Speedboot

De Nederlanders waren onderweg naar het ziekenhuis Amutu II, om te ontdekken hoe zij dorpelingen konden helpen met de gezondheidszorg. Op het water werden zij echter tegengehouden door de kidnappers.

De militanten kwamen aan op een speedboot en hadden AK-47 geweren bij zich. De opvarenden moesten op de grond liggen met hun gezicht naar beneden. De drie Nederlanders en twee Nigerianen, vermoedelijk ook uit Nederland, werden uiteindelijk meegenomen.

iPads

Anderen die bij de Nederlanders op de boot zaten, zouden in het water zijn gesprongen. De ontvoerders namen ook iPads, laptops, mobiele telefoons en camera’s mee.

Een Nigeriaanse journalist die meereisde met de Nederlanders, zegt tegen de website dat het allemaal erg snel gebeurde. Volgens de journalist zijn de Nigerianen uit Nederland niet teruggevonden nadat zij in het water sprongen.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.