nederland

Familie zet radiospotjes in voor verdwenen Froon en Kremers

Door Tom Reijner - 06 mei 2014

Vanaf dinsdag zijn op alle lokale omroepen in Nederland radiospots te horen over de twee vermiste Nederlandse vrouwen in Panama. De spotjes van dertig seconden zijn ingesproken door verschillende radiopresentatoren en nieuwslezers.

Dat meldt een speciaal Twitteraccount.

Machteloos

De spotjes zullen vanaf 7 tot 24 mei op 285 publieke lokale omroepen worden uitgezonden. Met de spotjes wil de familie aandacht vragen voor de Stichting Vind Kris en Lisanne. Bij die stichting kan geld worden gestort. Met die steun hopen de direct betrokkenen de zoektocht de komende tijd te kunnen voortzetten.

In het spotje wordt om hulp gevraagd bij het vinden van de twee twintigers. ‘Wij staan niet machteloos en ook u kunt iets doen. Bezoek de website, en geef om Kris en Lisanne. Met uw hulp kan het speurwerk doorgaan, naar zij die ons het liefst zijn.’

Zoektocht

De spotjes worden verspreid door de Organisatie Lokale Omroepen Nederland. De stichting Vind Kris en Lisanne hoeft er niet voor te betalen. Mensen kunnen de spotjes ook zelf downloaden en verspreiden via sociale media, is te lezen op deze website.

In het natuurgebied rond Boquete, waar de twee vrouwen op 1 april spoorloos verdwenen, verblijven veel Amerikaanse toeristen. Daarom wordt ook in Noord- en Zuid-Amerika via sociale media meer aandacht gevraagd voor de vermissingszaak.

In de zoektocht naar Froon (22) en Kremers (21) is het hele gebied rond Boquete uitgekamd, maar de uitgebreide zoekactie leverde tot dusver geen concrete aanwijzingen op. De Panamese autoriteiten besloten om die reden eerder om de zoektocht minder intensief te laten verlopen.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.