nederland

Interpol blundert op website met vermissing Froon en Kremers

Door Tom Reijner - 22 mei 2014

De Europese opsporingsdienst Interpol is behoorlijk de mist ingegaan. Op de website staat donderdag dat de Nederlandse vrouwen Lisanne Froon (22) en Kris Kremers (21) niet in Panama, maar in Nederland verdwenen.

De politie in Utrecht, die zich eveneens met de vermissing bezighoudt, neemt contact op met Interpol om de fout te verbeteren.

Aandacht

Het stadje Boquete, waar de vrouwen voor het laatst werden gezien, komt op de website helemaal niet voor. Volgens een woordvoerder van de familie staan ook de lengte en de haarkleur van Kremers verkeerd op de site. Maar de familie zegt wel blij te zijn dat er nu internationale aandacht is voor de zaak.

Op de site van Interpol staat een uitgebreide lijst met vermiste personen. Van de in totaal 744 personen zijn er dertig afkomstig uit Nederland.

Tocht

Er gaan volgende week vijftien Nederlandse speurhonden naar Panama, die zullen worden ingezet bij de zoektocht naar de vrouwen, die sinds 1 april worden vermist. Zondag werd er door familieleden van de vermiste vrouwen en bewoners van Boquete een stille tocht voor hen gehouden.

Deze week werd tevens bekend dat er opnieuw iemand wordt vermist in de regio rond het Panamese stadje. Het gaat om de 47-jarige Loretta Hinman. De Amerikaanse vrouw verdween met haar hond. Ook haar huurauto is niet aangetroffen.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.