nederland

Koele en natte periode ligt achter ons: zomer is in aantocht

Door Tom Reijner - 15 mei 2014

Forse regenbuien en lage temperaturen voor de tijd van het jaar behoren voorlopig tot het verleden. De komende dagen gaat de zon steeds meer schijnen en loopt de temperatuur gaandeweg op.

Dat meldt weeronline.nl

Zonnig

Donderdag kreeg Nederland een glimp te zien van wat ons deze week te wachten staat. Het was vrij zonnig met in het oosten een aantal wolkenvelden. De temperatuur bleef nog wel achter, maar dat belooft vanaf vrijdag anders te worden.

Morgen is vooral in het zuiden en zuidwesten de zon te zien, afgewisseld met enkele stapelwolken. Het wordt 16 graden in het noorden – hoofdzakelijk door vanaf zee binnendrijvende wolkenvelden – en wellicht al 20 graden in het zuiden van het land.

Warmte

Vooral in het weekeinde wordt het aangenaam warm. Met temperaturen van 19 tot 23 graden beloven zaterdag en zondag mooie dagen te worden. De zon zal veelvuldig schijnen.

De dagen erna zorgt een zuidoostelijke stroming voor meer warmte. De temperatuur kan op dinsdag en woensdag oplopen naar 25 graden. Dat betekent volop zomer.

Hoewel het nog ver weg is, zal de temperatuur in de loop van de week wel weer een stap terugdoen. Zo fris als de afgelopen dagen wordt het vermoedelijk niet, is de verwachting.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.