nederland

Na mooie zondag begint de werkweek met veel regen en onweer

Door Tom Reijner - 25 mei 2014

Zondag verloopt warm en met zonneschijn, al komt er hier en daar wel wat bewolking voor. Maar dit weerbeeld gaat spoedig veranderen. Voor maandag wordt veel regen voorspeld.

Plaatselijk kan er 20 millimeter regen vallen. Ook is er kans op onweer, voorspelt weerplaza.nl.

Buien

Morgenochtend is het op veel plaatsen nog droog, maar in het zuiden neemt de kans op buiige regen snel toe. In de loop van de ochtend en in de middag verplaatst het neerslaggebied zich langzaam naar het noorden van Nederland.

Voor de buien uit wordt het in het noorden en oosten nog ruim 20 graden. Het noorden zal tot aan dinsdagavond last houden van de regen. Op een aantal plekken kan veel regen vallen. Dat heeft vooral te maken met het buiige karakter, waardoor de neerslagsom van plaats tot plaats sterk kan verschillen.

Zon

Ook woensdag is nog kans op regen, maar daarna wordt het een stuk minder wisselvallig. Vooral op donderdag en vrijdag zal er flink wat ruimte zijn voor de zon, verwacht het weerbureau.

Op dinsdag en woensdag is het nog 16 tot 18 graden, later in de week loopt de temperatuur weer op richting de 20 graden.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.