nederland

Ouders Lisanne Froon naar Panama vanwege ontwikkelingen

Door Shari Deira - 11 mei 2014

De ouders van de 22-jarige Lisanne Froon zijn teruggekeerd naar Panama omdat er ‘nieuwe ontwikkelingen’ zouden zijn in de vermissingszaak van hun dochter. Wat er precies aan de hand is, is nog onduidelijk.

Panamese autoriteiten zouden de ouders van de vermiste Froon het signaal hebben gegeven dat er ontwikkelingen zijn, meldt De Telegraaf zondag.

Een woordvoerder van de familie Froon zegt dat het gaat om ‘vage signalen’ waarvan nog niet duidelijk is of deze positief of negatief zijn. ‘Het is goed om ter plekke te onderzoeken waar het precies om gaat.’

Tips

Vlak na hun aankomst in Panama zullen de ouders van Lisanne Froon worden ingelicht over de stand van zaken. Het echtpaar bezocht het land al vlak na de verdwijning van Lisanne Froon en Kris Kremers (21).

Toen de grootschalige zoektocht na een maand werd gestaakt, keerden beide ouders naar huis. De politie in Panama blijft actief in de vermissingszaak, maar zou alleen nog in actie komen bij tips of andere concrete aanwijzingen.

De oom van Lisanne Froon, oud-politieagent Jan Rigter, en zijn vrouw zijn meegereisd met de ouders van Froon om deze bij te staan. Ook zal er een tolk aanwezig zijn.

Geld

De ouders van Kris Kremers blijven vooralsnog in Nederland. Zodra er nieuws is, zullen ook zij naar Panama afreizen, meldt de krant.

Froon en Kremers verdwenen vorige maand toen zij een wandeling wilden maken rond het plaatsje Boquete. Het is onduidelijk of zij daadwerkelijk aan de wandeltocht zijn begonnen. De ouders van de jonge vrouwen zamelen geld in, zodat zij in de media aandacht kunnen vragen voor de zaak.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.