nederland

Overval in pand waar juwelier Fred Hund werd neergeschoten

Door Shari Deira - 31 mei 2014

Bij een overval op juwelierszaak aan de Jan Evertsenstraat in Amsterdam is zaterdag een medewerker gewond geraakt. De overval had plaats in hetzelfde pand waar in 2010 juwelier Fred Hund werd vermoord.

Twee jonge mannen kwamen even voor 15.00 uur de winkel in. Ze dreigden met een vuurwapen en losten schoten. Daarbij raakte niemand gewond. De medewerker raakte gewond door een klap op zijn hoofd.

Voortvluchtig

De daders gingen er op een scooter met de buit vandoor en zijn nog voortvluchtig. Een medewerker van de winkel naast de juwelierszaak probeerde in te grijpen, maar werd beschoten. Hij raakte niet gewond.

In 2010 werd in hetzelfde pand in Amsterdam-West juwelier Fred Hund overvallen en neergeschoten. Hij overleed aan zijn verwondingen.

Daders

Zaterdag werd in Amsterdam ook een tabaks- en tijdschriftenwinkel overvallen aan de Bos en Lommerweg door twee gewapende mannen. Ook zij gingen er op een scooter vandoor. Of de politie denkt dat het om dezelfde daders gaat, kan een woordvoerder niet zeggen.

Om de overvallers te vinden, zet de politie onder meer een helikopter in. Op het moment van de overval, waren veel mensen in het winkelgebied. De politie hoopt dat getuigen of mensen die meer weten over de daders zich melden.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.