nederland

Overvallen juwelier Deurne niet meer verdacht van doodslag

Door Tom Reijner - 08 mei 2014

De 53-jarige juwelier Willy Sanders uit Deurne, die samen met zijn vrouw het slachtoffer werd van een gewapende overval op zijn zaak Goldies, wordt niet meer verdacht van dubbele doodslag.

Dat meldt het Openbaar Ministerie donderdag. Een beslissing over de vervolging voor wapenbezit is nog niet genomen. Ook is nog niet besloten of zijn vrouw wordt vervolgd voor de dood van de twee overvallers.

Worsteling

Eind maart vielen twee mannen van Marokkaanse afkomst (20 en 29 jaar) de zaak binnen. De juwelier heeft de twee mannen zelf binnengelaten, blijkt uit bewakingsbeelden. Toen ze binnen waren, ontstond een worsteling.

Daarna werd er geschoten. Volgens de advocaat van de familie, Jan-Hein Kuijpers, was het juweliersvrouw, Marina Sanders (52), die in blinde paniek zeker drie keer schoot toen zij zag dat haar man in levensgevaar was. Hij raakte bij de overval gewond.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.