nederland

Politie arresteert ontvoerder na wilde achtervolging

Door Shari Deira - 09 mei 2014

De politie heeft een 43-jarige man aangehouden die een man uit Hilversum heeft ontvoerd. Het slachtoffer liep verwondingen op. De politie zoekt nog naar drie andere mannen die betrokken zouden zijn bij de ontvoering.

Donderdagavond laat werd een 46-jarige man uit Hilversum terwijl hij op straat liep aangevallen door twee mannen, meldt de politie. De daders hadden hun gezichten bedekt en dreigden met een vuurwapen.

Bestelbus

Het slachtoffer verzette zich en schreeuwde dat de politie moest worden gebeld. Een derde verdachte hielp mee om het slachtoffer een rode bestelbus in te krijgen, die door een vierde verdachte werd bestuurd.

Bewoners van de Banckertlaan belden de politie en de agenten achtervolgden de bus. De gijzelnemers schoten diverse keren op de politieauto, waardoor de agenten afstand moesten houden en de bestelbus kwijtraakten.

Bellen

De bestelbus reed met hoge snelheid naar Lelystad, waar de politie de bus weer op het spoor kwam. Het lukte de ontvoerde man uiteindelijk om de politie zelf te bellen op de Archipel in Lelystad. Een ontvoerder was nog in de buurt van de bus en kon worden aangehouden.

Het slachtoffer is naar het ziekenhuis gebracht voor behandeling aan zijn verwondingen. Waarom hij werd ontvoerd, is nog onduidelijk.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.