nederland

Politie op zoek naar ‘zeer gevaarlijke’ crimineel

Door Servaas van der Laan - 05 mei 2014

De politie is ‘dringend’ op zoek naar de ‘zeer gevaarlijke’ Mohamed Faghlal uit Den Bosch. De 24-jarige man wordt verdacht van gewelddadige overvallen en ripdeals.

Dat meldt Omroep Brabant maandagavond.

Vechtpartij

In het opsporingsprogramma Bureau Brabant werd het signalement van Faghlal verspreid. De Bosschenaar is 1,75 meter lang, heeft zwart krullend haar en heeft volgens de politie een vadsig, dik postuur. Hij spreekt Arabisch en Nederlands met een Brabants accent.

Faghlal is eerder veroordeeld voor betrokkenheid bij een grote vechtpartij met tientallen Marokkaanse jongeren in de wijk Kruiskamp in Den Bosch. Bij de vechtpartij werd een 25-jarige man doodgeschoten.

Overdreven

De advocaat van Faghlal noemt het opsporingsbericht ‘bijzonder overdreven’. ‘Ze behandelen hem als een gevaarlijke psychopaat. Dat is zwaar overtrokken,’ zegt de raadsman die zegt dat Faghlal alleen meer wordt gezocht voor betrokkenheid bij een ripdeal.

De politie adviseert kennissen van de gezochte verdachte niet zelf actie te ondernemen, maar de politie te bellen op 0800 – 6070 of anoniem via 0800 – 7000.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.