nederland

Schietpartij en achtervolging in Leiden, 15 mannen opgepakt

Door Fieke Hamers - 27 mei 2014

Dinsdagochtend zijn in Leiden vijftien mannen aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij een schietpartij in een café. De politie doet onderzoek naar de toedracht van de schietpartij.

Rond 05.00 uur meldden getuigen bij de politie dat ze schoten hadden gehoord bij een café aan het Jacques Urlusplantsoen. Agenten zagen aan beschadigingen van de gevel dat er inderdaad is geschoten.

Op het moment van het incident waren er tien mannen aanwezig in het café. Zij waren niet gewond en zijn aangehouden op verdenking van betrokkenheid.

Achtervolging

Volgens getuigen reed er na de schoten een witte auto weg, waarop agenten de achtervolging inzetten. Op de Zeemanslaan in Leiden sprongen drie inzittenden uit de auto die direct zijn aangehouden. De auto reed verder in de richting van Den Haag. Haagse agenten wisten de auto klem te rijden en de laatste twee inzittenden te arresteren.

De recherche van Leiden onderzoekt de schietpartij. Onder de verdachten zijn mannen van 21 tot 50 jaar uit Leiderdorp en Leiden. Van niet alle verdachten is de identiteit bekend.

Samenscholingsverbod

Buurtbewoners zeggen tegen Omroep West dat er kort geleden nog een samenscholingsverbod was afgekondigd rond het Jacques Urlusplantsoen, onder meer vanwege drugsoverlast.

De buurtbewoners denken dat de schietpartij te maken heeft met drugshandel.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.