nederland

Scholen verbieden wiskunde-app Zoom Math bij eindexamens

Door Tomasz Blom - 08 mei 2014

Middelbare scholieren mogen tijdens de landelijke eindexamens – die vanaf volgende week beginnen – geen gebruik maken van de populaire wiskunde-app Zoom Math. De Grafische rekenmachines van de leerlingen zullen voor aanvang worden gecontroleerd.

Dat staat in een mail die ouders van schoolgaande kinderen hebben ontvangen van de directie van hun school. Uit de mail blijkt dat de onderwijsinspectie achter het besluit staat.

Zoom Math

Het programma, dat draait op grafische rekenmachines, geeft stap voor stap de oplossing weer van wiskundige vraagstukken. De app heeft zo’n honderdduizend gebruikers in negentig landen.

Begin deze maand werd Zoom Math ook al in de Amerikaanse staat Kentucky verboden. Onderwijsfunctionarissen kwamen tot deze beslissing nadat ze vaststelden dat het mogelijk is met behulp van het programma te slagen voor een universitair toelatingsexamen, zonder dat er sprake is van voldoende kennis van wiskunde.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.