nederland

Spaanse politie zoekt Oost-Europese man in zaak-Ingrid Visser

Door Shari Deira - 12 mei 2014

De politie in Spanje onderzoekt of een Oost-Europese man met de naam Danko of Dankovitsj betrokken was bij de moord op Ingrid Visser en Lodewijk Severein vorig jaar in Murcia. Wellicht heeft hij de moorden gepleegd.

Op last van onderzoeksrechter Olga Reverte trekt de politie na of de hoofdverdachte Juan Cuenca op de dag van de moord, een Oost-Europeaan heeft afgehaald van het vliegveld in Valencia.

Moorden

Behalve Cuenca, zitten ook de Roemenen Valentin Ion en Constantin Stan in voorarrest. Zij worden ervan verdacht de moorden in opdracht van Juan Cuenca, manager van de volleybalploeg uit Murcia waar Visser heeft gespeeld, te hebben uitgevoerd.

Ion verklaarde onlangs dat een zekere Danko of Dankovitsj op 14 mei de moorden heeft gepleegd. Dat gebeurde volgens Ion nadat Severein tijdens een heftige discussie met Cuenca een wapen had getrokken.

Begraven

Ion geeft toe dat hij getuige is geweest van de moord  in het vakantiehuis Casa Colorá in Molina de Segura ten noordwesten van Murcia. Hij en Stan bekennen dat zij hebben geholpen met het begraven van de lichamen in de citroenboomgaard bij het huis.

De twee hielpen naar eigen zeggen met het verbergen van de lichamen uit angst voor ‘Danko’. Het proces tegen de verdachte begint volgens ingewijden binnenkort, meldt La Verdad de Murcia.

Ingrid Visser en haar partner Lodewijk Severein verdwenen vorig jaar tijdens een bezoek aan Spanje (foto ANP)

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.