nederland

Teeven eist dat Panama meer doet voor vermiste Froon en Kremers

Door Tom Reijner - 24 mei 2014

Nederland gaat er bij Panama op aandringen hulp te accepteren in de zoektocht naar de verdwenen Nederlandse vrouwen Lisanne Froon (22) en Kris Kremers (21). Er zijn zorgen over het haperende onderzoek.

Dat zegt staatssecretaris Fred Teeven (Veiligheid en Justitie, VVD) zaterdag tegen De Telegraaf. Hij wil zich persoonlijk hard maken voor een goed uitgevoerd onderzoek naar de vermissing van het tweetal, waarvan nu al sinds 1 april elk spoor ontbreekt.

Ergernis

Teeven ergert zich aan de bureaucratie in Panama. In Nederland staan al dagen vrijwilligers met speurhonden klaar om af te reizen naar het Midden-Amerikaanse land.

Zij worden echter tegengehouden, omdat de honden volgens Panamese regels eerst nog een aantal dagen in quarantaine moeten. ‘Ongewenst,’ noemt de staatssecretaris dit in de krant.

Duidelijkheid

Hij heeft vrijdag dan ook spoedoverleg gehad met minister Frans Timmermans (Buitenlandse Zaken, PvdA), om ervoor te zorgen dat de speurhonden dit weekeinde nog in het gebied rond Boquete – de regio waar de meisjes aan hun wandeltocht begonnen – kunnen worden ingezet.

De staatssecretaris en de Nationale Politie hebben donderdag overleg gehad over de zaak. Vanuit Nederland wordt alles gedaan om meer duidelijkheid te krijgen over het lot van Froon en Kremers, heeft de Nationale Politie aan Teeven kenbaar gemaakt.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.