nederland

Vermiste Marokkanen na 8 jaar opgegraven bij huis verdachte

Door Stagiair DeiraElsevier - 07 mei 2014

De politie heeft dinsdag bij het Limburgse Arcen de lichamen opgegraven van Karim Fourkou (19) en Fouad Bendalla (23). De stoffelijke overschotten zijn gevonden in de buurt van het oude huis van Lau G., de verdachte in de zaak.

Dat heeft hoofdofficier van Justitie Roger Bos woensdag gezegd tijdens een persconferentie in Maastricht. Beide lichamen, die sinds 2006 werden vermist, zijn aangetroffen op meer dan een meter diepte in een bos en waren in plastic gewikkeld.

Verdachte

De politie verdenkt G. al langere tijd en arresteerde de Limburger vorige maand voor de derde maal. Door gebrek aan bewijs moest de politie G. daarvoor tweemaal laten lopen. De aanhouding leidde tot ophef omdat G. dezelfde dag als nieuwe voorzitter van de Limburgse afdeling van motorclub No Surrender zou worden geïnstalleerd.

Volgens de Limburgse televisiezender L1 is het nieuwe bewijs afkomstig van een getuige die zegt dat de motorclubvoorzitter zijn daad eerder tot in detail in de gevangenis opbiechtte.

De Marokkaanse mannen verdwenen in mei 2006 nadat ze werden betrapt tijdens een inbraak in de hennepplantage van G. Waarschijnlijk zijn ze ter plekke doodgeschoten.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.