nederland

Wilders over website: PvdA houdt zelf geen vrienden meer over

Door Shari Deira - 11 mei 2014

PVV-leider Geert Wilders heeft zondag gereageerd op de website die de PvdA heeft opgericht met daarop de ‘vrienden van Wilders’. ‘Wat een losers zeg. Ze zijn bang en in paniek.’

Wilders wijst daarbij naar de peilingen waarin de PvdA steeds verder wegzakt. ‘Terecht, want gezien de peilingen heeft de PvdA zelf helemaal geen vrienden meer, op weg naar de 0 zetels.’

Website

Op Twitter zegt Wilders ook nog dat de website ‘Vriendenvandepvda’ al bestaat. Hij stuurt daarbij een link naar het AVRO-programma Opsporing verzocht.

Op de PvdA-website staan uitspraken van Europese politici met wie Wilders samenwerkt. Zo staan Jean-Marie le Pen van Front National op de site en zijn dochter Marine le Pen. Ook Filip Dewinter van het Vlaams Belang en Mogens Camre van de Deense Dansk Folkeparti staan op de website.

Rillingen

PvdA-voorzitter Hans Spekman roept op de site te bezoeken. ‘Sta op tegen rechtsextremisme in Europa.’ Bij Spekman lopen ‘de rillingen over de rug’ bij het zien van de meningen van Wilders’ ‘vrienden’.

‘Uitspraken over hele bevolkinsgroepen en minderheden die getuigen van racisme en xenofobie. Dat zijn niet mijn vrienden.’ De PvdA wil met de website Nederlanders vragen stelling te nemen tegen ‘toenemende haat en xenofobie’.

Op Twitter komen vooral negatieve reacties op het initiatief van de PvdA. De partij zou geen eigen verhaal hebben en zou geen anti-Wilders campagne moeten voeren.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.