nederland

Zestien kilometer file voor ingang van de Efteling

Door Servaas van der Laan - 30 mei 2014

‘Zullen we vandaag naar de Efteling gaan?’ dachten duizenden Nederlanders deze vrijdagochtend. Het resultaat is een file van meer dan zestien kilometer op de N261 die naar het pretpark leidt.

Dat heeft de ANWB vrijdag laten weten.

Sliert

Wie vanuit het noorden komt, kan al bij knooppunt Hooipolder bij Raamsdonksveer in de rij gaan staan. Vanaf daar voert een dertien kilometer lange sliert auto’s tot aan het toegangshek van het pretpark.

Wie vanuit het zuiden rijdt, staat van Tilburg tot de Efteling ongeveer drie kilometer lang in de file. Niet alle file-gangers gaan overigens naar het pretpark. Voor sommige geluksvogels is de woonboulevard in het naburige Waalwijk punt van bestemming. Wie wel naar de Efteling gaat en bang is dat hij niet alle attracties kan bezoeken, hoeft niet te treuren. Vanwege de drukte zal het pretpark een uurtje langer open zijn.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.