nederland

Zoon van dode vrouw uit Tricht opgepakt in Duitsland

Door Tomasz Blom - 06 mei 2014

De Duitse politie heeft dinsdag in de buurt van Dortmund een man aangehouden in verband met de dood van zijn 66-jarige moeder uit het Gelderse Tricht. De 29-jarige zoon zat in de auto waarnaar de politie op zoek was sinds de vondst van de vrouw.

Dat zegt de woordvoerder van het 25-koppige rechercheteam dat de dood van de vrouw onderzoekt. Nederland heeft gevraagd om uitlevering.

Betrokkenheid

De auto, een grijze Citroen C5, en de zoon stonden beide internationaal gesignaleerd. De Duitse politie trof de zoon aan in de auto op een parkeerplaats in de buurt van Dortmund. Het is niet duidelijk of de zoon dagenlang in de wagen heeft rondgezworven.

De Nederlandse recherche verdenkt de man van betrokkenheid bij de dood van zijn moeder. Zaterdag bleek dat de vrouw – die in haar huis werd aangetroffen – geen natuurlijke dood is gestorven. Hoe de vrouw precies om het leven is gekomen, wil de politie niet zeggen.

Volgens buurtbewoners waren het hele ‘gewone mensen, die er al meer dan veertig jaar woonden’. Het onderzoek is nog in volle gang. De woning van de vrouw en de naaste omgeving, werden vandaag na vier dagen sporenonderzoek pas weer vrijgegeven.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.