nederland

Amersfoort informeert bewoners over verblijfplaats pedoseksueel

Door Servaas van der Laan - 21 juni 2014

Burgemeester Lucas Bolsius (PvdA) van Amersfoort heeft bewoners van een appartementencomplex verteld dat pedoseksueel Sytze van der V. bij hen in het blok woont. De gemeente wil hem daar weghebben omdat er een kinderdagverblijf in de buurt staat.

De gemeente weet al sinds mei dat de Eindhovense pedoseksueel in Amersfoort woont. Van der V. heeft zelf zijn appartement gevonden.

Niet achteruit

Maar Amersfoort is niet blij met de locatie vanwege een nabijgelegen kinderdagverblijf. De gemeente heeft alternatieve locaties aangeboden maar die zijn door Van der V. afgewezen. Hij zegt er niet op achteruit te willen gaan.

Om zelf aandacht te vragen voor zijn situatie heeft hij de media ingeschakeld. Burgemeester Bolsius had er daarom geen problemen mee om ook aan buurtbewoners de verblijfplaats van Van der V. bekend te maken.

Ontstemd

Toch is Van der V. ontstemd over de actie van de burgemeester. Bovendien zegt hij dat de gemeente zijn verblijf in de huidige bejaardenflat in mei heeft toegestaan. Daarnaast zei hij dat hij door de burgemeester is bedreigd. ‘Als je niet weggaat, vertellen we wie je bent,’ zou hij hebben gezegd.

De politie houdt de komende tijd extra toezicht in de buurt van het wooncomplex.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.