nederland

Bij steekpartij Amsterdamse juwelier is een dode gevallen

Door Tom Reijner - 26 juni 2014

In Amsterdam-West heeft donderdagmiddag een steekpartij plaatsgehad. Daarbij is een dode gevallen. Het zou gaan om een nog onbekende man, die betrokken was bij de steekpartij. De mede-eigenaar van de juwelierszaak is gewond.

Dat meldt een woordvoerder van het Openbaar Ministerie (OM) donderdag aan elsevier.nl. De politie wil nog niet zeggen of het hier gaat om een overval.

De politie heeft vlak na het incident camerabeelden opgevraagd bij de nabijgelegen winkel aan de De Clercqstraat. Een tweede overvaller zou nog op de vlucht zijn, schrijft De Telegraaf.

Steekwonden

Aan het eind van de ochtend werden twee mannen met steekwonden aangetroffen en om de hoek in de Elisabeth Wolffstraat. Een van hen had een vleesvork in zijn borst. Volgens ooggetuigen gaat het om de broer van de eigenaar van de juwelierszaak. De gewonden zijn met spoed naar het ziekenhuis overgebracht. Er is ook een traumahelikopter opgeroepen.

Dit deel van Amsterdam-West is de laatste tijd vaker het toneel van gewelddadige incidenten. Eind mei was er een schietpartij bij een overval op een juwelier in de Jan Evertsenstraat. Daarbij raakte de juwelier lichtgewond. Korte tijd later was er een gewapende overval op een café in de buurt.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.