nederland

Buurtbewoners demonstreren tegen Sytze van der V.

Door Shari Deira - 22 juni 2014

Bij het wooncomplex van pedoseksueel Sytze van der V. protesteren zondag tientallen demonstranten. Ze zijn het niet eens met de vestiging van Van der V. in een flat boven een kinderdagverblijf.

Er is veel politie op de been om te zorgen dat het protest gemoedelijk verloopt. Ook de ME is aanwezig.

Een groepje demonstranten loopt met een spandoek met de tekst: ‘Sytze van der V. weg ermee’. De menigte scandeert dezelfde tekst. Burgemeester Lucas Bolsius (PvdA) van Amersfoort is ook naar de demonstratie gekomen.

Locaties

Zaterdag werd bekend dat Sytze van der V. in een appartementencomplex woont boven een kinderdagverblijf en naschoolse opvang. De gemeente wil dat Van der V. ergens anders gaat wonen en heeft alternatieve locaties aangeboden.

Van der V. stelt echter zeer hoge eisen en zegt er niet op achteruit te willen gaan. Burgemeester Bolsius informeerde zaterdag buurtbewoners over de situatie.

Op internet staat de petitie Sytze van der V. weg uit Amersfoort, die inmiddels ruim vierhonderd keer is ondertekend.

Gebiedsverbod

Van der V. werd vijf jaar geleden veroordeeld voor het misbruik van drie minderjarige jongens. Burgemeester Rob van Gijzel (PvdA) van Eindhoven probeerde hem te weren uit zijn gemeente door middel van een gebiedsverbod.

De 66-jarige Van der V. zocht zelf contact met de media om aandacht te vragen voor zijn situatie.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.