nederland

Doorbraak in zoektocht naar Lisanne Froon en Kris Kremers

Door Shari Deira - 14 juni 2014

De politie in Panama heeft een tip gekregen van iemand die spullen van de vermiste Nederlandse vrouwen Lisanne Froon en Kris Kremers heeft gevonden. Het gaat om een rugzak met daarin mobiele telefoons, een verzekeringspasje en een digitale camera.

Dat staat op de website findlisannekris.com, die de families van de vrouwen hebben opgericht vanwege de zoektocht.

Politie

De rugzak werd gevonden door een indiaan die samen met zijn vrouw rijst aan het planten was langs de rivier. Het stel was op de hoogte van de vermissingszaak en alarmeerde meteen de politie na de vondst.

Na de melding ging een helikopter van het onderzoeksteam naar de plek waar de rugzak werd gevonden. Deze kwam zaterdagmiddag terug vanuit de bergen. De rivier waar de spullen zijn gevonden, ligt op zo’n 8 uur afstand van het plaatsje Boquete.

Aanknopingspunt

De ouders van de jonge vrouwen zijn blij dat er eindelijk een ‘concreet’ aanknopingspunt is.

Froon (22) en Kremers (21) worden sinds 1 april vermist. De vrouwen waren in Panama om Spaans te leren en zouden een wandeltocht gaan maken, maar zijn sindsdien niet meer gezien. De Panamese politie heeft een uitgebreide zoektocht georganiseerd, maar die leverde niets op.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.