nederland

Geen ‘GayVillage’: veilige wijk voor homo’s Tilburg blijkt stunt

Door Tom Reijner - 18 juni 2014

Het plan om een beveiligde homowijk in Tilburg te ontwikkelen, was een grap. De initiatiefnemers wilden wel eens zien hoe mensen zouden reageren op dit omstreden idee.

‘Hoewel GayVillage niet echt is, is de intolerantie tegen de gay gemeenschap dat wel degelijk,’ schrijft de stichting Roze Maandag

Klein groepje

Eerder op woensdag werd gemeld dat de projectontwikkelaar Blauwhoed het idee van een omheinde homowijk liet onderzoeken. ‘We kregen een hoop negatieve reacties en daar hoopten we ook op. We hadden expres een klein groepje ingelicht,’ zegt een woordvoerder.

De grap is volgens de initiatiefnemers Blauwhoed, Roze Maandag en LBB Naber Makelaarseen een ‘statement tegen intolerantie naar de homogemeenschap in Nederland’.

Schandelijk

Veel mensen konden het idee niet waarderen. Het COC reageerde geschokt. De organisatie, die de belangen van homoseksuelen behartigt, zag niets in de aparte homowijk. De organisatie zei de voorkeur te willen geven aan een duidelijke aanpak van politie en justitie, zodat het groeiend aantal geweldsincidenten en pesterijen tegen homo’s stopt.

Ook op Twitter reageerden veel mensen, onder wie bekende (homoseksuele) Nederlanders, negatief. ‘Schandelijk en debiel plan,’ vond bijvoorbeeld Cornald Maas.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.