nederland

‘Klant stak juwelier uit het niets met vleesvork in het hart’

Door Tom Reijner - 30 juni 2014

De mede-eigenaar van een goudinkoopzaak in Amsterdam-West was achter in zijn zaak bezig met een aantal administratieve handelingen, toen hij plotseling door een klant vanuit de wachtruimte werd neergestoken met een vleesvork.

Dat staat in een verklaring op de website van Spong Advocaten, het kantoor dat de juwelier bijstaat. Eerder was hij nog niet in staat een toelichting te geven, omdat zijn medische toestand dat niet toeliet.

Schade

De man raakte bij de aanval donderdag zwaargewond. Hij liep vier gaten in zijn hart op en schade aan andere organen. Op de aanval volgde een worsteling waarbij de goudhandelaar de vork in handen kreeg.

De vaste klant, een 49-jarige Amsterdammer, liep eveneens zware verwondingen op en overleed later in een ziekenhuis. De mede-eigenaar zou hebben geroepen dat de klant weg moest gaan en weet zich niet te herinneren dat hij hem met de afgepakte vleesvork zou hebben gestoken.

Het is nog altijd niet bekend wat de aanleiding was voor de steekpartij. De recherche onderzoekt de zaak. Beelden van beveiligingscamera’s worden onderzocht en getuigen worden gehoord.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.