nederland

Nederland slaapt uit na overwinning Oranje op Australië

Door Servaas van der Laan - 19 juni 2014

Het was donderdagochtend bijzonder rustig op de Nederlandse wegen en in de treinen. De winst van het Nederlands elftal op Australië heeft veel Nederlanders verleid tot een langzame start of zelfs een gehele vrije dag.

Normaal gesproken zijn de Nederlandse wegen rond 8.30 uur aardig volgelopen.

Rustig

Maar donderdag stond er rond dat tijdstip slechts 83 kilometer, meldt de VerkeersInformatieDienst (VID). Dat is ongeveer de helft van de lengte op een normale ochtendspits.

Ongevallen en niet verstoppingen zorgden voor de meeste vertraging. Zo gebeurde er op de A9 richting Alkmaar bij Haarlem -Zuid een ongeval, viel er op de A5 richting Hoofddorp een Telekraan stil door pech en was er een ongeval bij de Wijkertunnel richting Alkmaar. Ook op het spoor was het erg rustig. In de vroege ochtendtrein van Rotterdam naar Amsterdam zat nagenoeg niemand.

Uitslapen

De VID gaat ervan uit dat veel Nederlanders donderdag hebben uitgeslapen en laat op pad zijn gegaan. Anderen hebben vermoedelijk een hele dag vrij genomen.

De werkdag was voor veel werknemers woensdag ook al kort. Toen snelden de werkende Oranje-fans op tijd naar huis om goed klaar te kunnen zitten voor de wedstrijd.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.