nederland

Nog twee jongens opgepakt voor gefilmde mishandeling meisje

Door Shari Deira - 23 juni 2014

De politie in Rotterdam heeft nog twee jongens gearresteerd die betrokken zouden zijn bij de zware mishandeling van een meisje vorige week in Rotterdam. De mishandeling werd gefilmd en gedeeld op sociale media.

Vrijdagavond is een zestienjarige jongen uit Rotterdam aangehouden, en zaterdagmiddag arresteerde de politie een derde verdachte (15). Deze jongeman filmde de mishandeling, meldt de politie.

De twee verdachten zijn voorgeleid aan de rechter-commissaris. De zestienjarige jongen mag vandaag naar huis, de derde verdachte zit in ieder geval tot vrijdag vast. Eerder werd al een andere vijftienjarige Rotterdammer aangehouden.

Omstanders

Op de video is te zien hoe een meisje wordt geschopt en geslagen bij Rotterdam-Alexander. Het meisje probeert zich te verweren, maar geen van de omstanders grijpt in.

Het filmpje werd veel gedeeld op Facebook en Twitter en op 18 juni werd de eerste verdachte gearresteerd. Vrijdag is hij voor twee weken in bewaring gesteld door de rechter-commissaris. Het slachtoffer zou al anderhalf jaar worden gepest.

Afschuw

Na de mishandeling in Rotterdam verschenen op internet meer video’s van mishandelingen van tieners. Minister Ivo Opstelten (VVD, Veiligheid) reageerde vorige week met afschuw op de video’s.  Hij vindt dat omstanders vaker moeten ingrijpen, in plaats van filmpjes maken.

‘Ga er eens naar toe, zonder de held uit te hangen, en zeg gewoon “stop hiermee”,’ zegt de minister.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.